maandag, 26. mei 2008 - 9:36

De Achterhoek 31 Mei op RTL4

Achterhoek

Op zaterdagavond 31 mei en zondagmorgen 1 juni is de Achterhoek op TV. Het programma ‘Bestemming Nederland’ van RTL4 biedt dan in een klein half uur een kennismaking met de streek. De uitzending is zaterdag om 18.55 uur en zondag om 9.35 uur. Ook op internet is na de uitzending (een deel van) het programma te zien: www.bestemmingnederland.nl.

In de uitzending lopen twee verhaallijnen door elkaar. Koert-Jan de Bruijn (bekend als Dennis van GTST) en Cynthia Abma (o.a. bekend van de Essent-reclames) trekken ieder eropuit.

Cynthia neemt drie vriendinnen mee op stap, die nodig op ‘verhaal moeten komen’. En Koert Jan wordt door Gerda Havertong (menigeen kent haar nog van Sesamstraat) op sleeptouw genomen. Zij laat hem en de kijkers zien wat zij aantrekkelijk vindt in de Achterhoek. Gemiddeld trekt een aflevering tussen de 500.000 en 850.000 kijkers.

Cynthia ontmoet drie gestresste vriendinnen die vanuit Den Haag een weekendje naar het oosten van het land komen om te onthaasten. Ze doen tal van verrassende ontdekkingen. Ze overnachten in een luxe bungalow met eigen sauna, whirlpool en ‘sunshower’ op Marveld Recreatie in Groenlo.

Ze verplaatsen zich per solex naar Doetinchem om trendy te winkelen, van design tot nieuwe modeontwerpen. Ze nemen zelfs een kijkje bij de internationaal vermaarde ontwerper Shéguang Hu. Het actieve dagje uit is een combinatie van 4x4 rijden in de bossen van Vragender en waterskiën op recreatieplas Stroombroek. Het relaxte deel van hun weekend bestaat uit een bezoek aan wellnesscentrum Ryokan in Zutphen en ze sluiten hun geslaagde weekend af met een slow food maaltijd bij De Gulle Waard in Winterswijk-Woold.

Koert-Jan haalt Gerda thuis op bij Kunstgalerij Lenten in Epse en Gerda laat hem de galerij met beeldentuin van haar man zien.

Gerda ‘heeft’ iets met kinderen. Ze laat Koert Jan dan ook zien hoe kinderen zich in de Achterhoek kunnen vermaken. Op het Ruurlose kabouterpad begeleiden ze tal van kinderen, fraai getoond met kaboutermuts. De kinderen gaan afsluitend in het doolhof op zoek naar het middenplateau waar Gerda en Koert-Jan zich hebben ‘verstopt’. Afsluitend laat ze Koert-Jan de omgeving van Lochem zien vanaf het Berkelwater en varen ze met de Berkelzomp langs kasteel De Cloese.

De uitzending maakt deel uit van het Toeristisch Imago impuls project van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme met steun van de Provincie Gelderland, Achterhoekse gemeenten en toeristisch bedrijfsleven.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Gelderland, Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Sociaal-Economisch Overleg voor de Achterhoek, Marveld Recreatie en andere in de uitzending getoonde toeristische bedrijven.
Provincie:
Tag(s):