donderdag, 14. augustus 2008 - 11:04

De Brabantse scholen zijn weer begonnen

Udenhout

Op maandag 18 augustus gaat het schoolseizoen in Brabant weer van start. Een spannende, maar ook een levensgevaarlijke periode voor veel scholieren, zo blijkt uit de cijfers over de afgelopen 20 jaar. Het aantal verkeersdoden en -gewonden onder scholieren (basisschool en voortgezet onderwijs) neemt namelijk in de septembermaand schrikbarend toe.

Met de landelijke actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ roept Veilig Verkeer Nederland automobilisten op de komende maanden extra alert te zijn, met als doel het aantal verkeersdoden en - gewonden onder jongeren terug te dringen. In Brabant gaan honderden kinderen zelfstandig met de ‘kaartenactie’ aan de slag.

Op ruim 200 Brabantse scholen ontvangt men de eerste week na de zomervakantie 850 ansichtkaarten van ‘de Scholen zijn weer begonnen’. De kinderen van de betreffende scholen verspreiden in de eigen buurt de ansichtkaarten met op de achterzijde hun eigen, geschreven, persoonlijke boodschap voor de buurtbewoners. Op deze ludieke wijze worden enerzijds automobilisten door kinderen uit de eigen buurt geattendeerd op de campagne en opgeroepen tot veilig verkeersgedrag. Anderzijds worden de kinderen zelf ook bewust gemaakt van hun deelname aan het drukke verkeer na de vakantieperiode.
Provincie:
Tag(s):