donderdag, 21. augustus 2008 - 14:22

De BSO viert 100 jarig jubileum

Heerenveen

De BSO, voluit de Scholengemeenschap voor voorbereidend Beroepsonderwijs, viert eind augustus haar honderdjarig jubileum. Dit jubileum word gevierd doormiddel van een jubileumboek en een reünie. Daarnaast zal ook het Museum Willem van Haren aandacht schenken aan deze gebeurtenis doormiddel van een historische tentoonstelling.

Tijdens deze tentoonstelling zal er met behulp van tekeningen, beschrijvingen en oude foto’s aandacht worden gegeven aan de geschiedenis van de school en het gebouw zelf. Ook word de ontwikkeling van het beroepsonderwijs in de afgelopen honderd jaar gepresenteerd. Zo startte de school in 1908 met de vakken smeden, timmeren en schilderen, nu zijn er ook opleidingen in onder andere horeca, toerisme, voeding en verschillende soorten bouwtechniek.

Heerenveen kreeg als vierde plaats in Friesland een ambachtsschool. Het schoolgebouw is inmiddels uitgebreid tot een groot complex, met ongeveer 325 leerlingen. Toch zal het schoolgebouw vervangen worden door een splinternieuw onderkomen.

De tentoonstelling in museum Willen van Haren is te bezichtigen vanaf 30 augustus tot en met 26 oktober.
Provincie:
Tag(s):