donderdag, 4. december 2008 - 20:26

De Drechtsteden krijgen één telefoonnummer

Dordrecht

Vijf Drechtstedengemeenten krijgen vanaf medio 2009 één telefoonnummer voor alle vragen. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht besloten. Andere gemeenten hebben dit besluit inmiddels ook genomen of nemen dit naar verwachting op korte termijn. Met dit centrale telefoonnummer willen de Drechtsteden de dienstverlening voor hun burgers uitbreiden.

De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht zijn straks voor alle vragen bereikbaar via één telefoonnummer: 14 078. Het is een belangrijke volgende stap naar verdere regionale dienstverlening. De gemeente Sliedrecht doet vooralsnog niet mee vanwege het afwijkende netnummer.

Met het nieuwe 14 078-nummer wordt deskundigheid zodanig gebundeld, dat degene die belt, sneller en beter geholpen kan worden; een professionalisering van de telefonische dienstverlening aan de burger.

Ondernemers en inwoners zullen straks merken, dat veel algemene vragen direct beantwoord zullen worden, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een bouwvergunning, dat overal op dezelfde manier moet gebeuren. De meer specifieke vragen die te maken hebben met één van de gemeenten worden doorverbonden naar het betreffende gemeentehuis.Volgend jaar zal hier een grootschalige voorlichtingscampagne voor worden opgetuigd, onder de naam: De Gemeente heeft Antwoord
Provincie:
Tag(s):