maandag, 13. oktober 2008 - 18:16

De eerste budgetcursus van start

Veendam

Eind oktober 2008 gaat – onder de naam ‘Gelet op het Budget’ - de eerste budgetcursus van start voor cliënten van de Volkskredietbank Noord en Oost-Groningen, woonachtig in Bellingwedde, Pekela en Veendam. Het betreft mensen die in het kader van schuldregeling begeleid worden door de Volkskredietbank, en waarbij het schuldregelingstraject bijna is afgerond.

Initiatiefnemers van deze cursus zijn de samenwerkende gemeenten Bellingwedde, Pekela en Veendam. Wethouder Klaas Steenhuis: 'Wij vinden het belangrijk dat wij onze inwoners helpen om hun financiën weer zelf te kunnen beheren, en hen ook vaardigheden aan te reiken om te voorkomen dat er weer nieuwe schulden ontstaan'.

Onder leiding van ervaren preventieconsulenten van de Volkskredietbank volgen de deelnemers een programma van vijf bijeenkomsten, dat de deelnemers naast allerlei vaardigheden ook inzicht geeft in de eigen financiën, waaronder inkomsten en uitgaven.

De Volkskredietbank heeft ervaring met dergelijke cursussen, die al eerder succesvol zijn ingezet ten behoeve van cliënten van de Volkskredietbank.
'Preventie neemt een steeds belangrijkere rol in binnen de schuldhulpverlening' aldus Harro Norder, directeur van de Volkskredietbank Noord Oost Groningen, 'omdat we zien dat steeds meer mensen financieel gezien het hoofd moeilijk boven water kunnen houden in deze complexe maatschappij'.
Provincie:
Tag(s):