dinsdag, 23. september 2008 - 9:31

De Fiat “500 by Diesel�

De Fiat “500 by Diesel� wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage (10.000 stuks in twee jaar) en combineert 2 ogenschijnlijk totaal verschillende werelden: die van de mode en die van de automobielindustrie. Allebei delen ze echter belangrijke concepten zoals talent, creativiteit, sympathie en innovatie, kortom dé ingrediënten van het wereldberoemde Italiaanse design.

Het Centro Stile Fiat onder leiding van Roberto Giolito, de ontwerper van de nieuwe 500 en het designteam van Diesel o.l.v. Lars Schwartz, tekenden de “500 by Diesel�. Doel van het project was het ontwerpen van ‘the Urban Survival Vehicle’; een auto die zich soepel door het verkeer beweegt en tegelijkertijd de persoonlijkheid van de jonge en originele bestuurder uitstraalt. De “500 by Diesel� is een exclusief product dat voldoet aan de eisen van alle mogelijke klanten, zonder onderscheid des persoons, van minimalist tot excentriekeling.

De Fiat “500 by Diesel�, gebaseerd op de Sport-uitvoering, valt om te beginnen op door zijn bijzondere lakkleur “Verde Diesel� (Diesel groen). Dit is een verwijzing naar de privé helikopter van Diesel CEO Renzo Rosso. Daarnaast zijn nog 2 andere kleuren leverbaar: nero en marrone Diesel; zwart en bruin Diesel. Ook springen de 16’’ lichtmetalen velgen met Diesel logo in het oog, net als de gele remklauwen (alleen op de 100 pk 1.4), de Diesel-sierstrips èn de buitenspiegelkappen. Deze laatste zijn uitgevoerd in de kleur van mat gepolijst staal, net zoals de grille, bumpers en de karakteristieke ‘snorharen’ aan de voorzijde.

Ook binnenin een hoog gehalte aan Diesel elementen: in jeansstof uitgevoerde stoelen met gele stiksels, het Diesel logo op instrumentenpaneel en pookknop èn een speciaal zakje aan de zijkanten van de voorstoelen dat refereert aan de vijfde ‘pocket’ van de Diesel jeans.

De Fiat “500 by Diesel� wordt geleverd met de 3 reeds bestaande - Euro 5 Ready - motoren: 1.2 69 pk benzine, 1.4 16v 100 pk benzine en de 1.3 Multijet 75 pk met roetfilter, gekoppeld aan een 5- of 6-versnellingsbak. De benzine-uitvoeringen kunnen worden gecombineerd met de gerobotiseerde versnellingsbak Dualogic waarmee zowel automatisch als handmatig geschakeld kan worden.

De Fiat 500 by Diesel is vanaf maandag 22 september in Italië verkrijgbaar vanaf € 15.000.
Categorie:
Tag(s):