maandag, 29. september 2008 - 10:05

De gemeente Delft geeft kunstwerk weg

Delft

Bewoners van Delft en omstreken kunnen kosteloos een glazen kunstwerk (panelen) van Henk Tieman ophalen. Dit in verband met de sloop van het oude bibliotheekgebouw aan de Kruisstraat Delft. U kunt tot 15 november uw interesse kenbaar maken.

Het glazen kunstwerk van de Delftse beeldhouwer, keramist en glaskunstenaar Henk Tieman werd in de jaren 80 in de ingangshal van het oude bibliotheekgebouw geplaatst. De 13 panelen zijn circa 0,7 m breed x 3 m hoog. Op het kunstwerk is een patroon afgebeeld van ‘vliegende’ boeken in alle kleuren van de regenboog die samenkomen in een gecentreerde grote cirkel van dik en op ijsblokjes lijkend glas.

U kunt de glazen panelen kosteloos van de gemeente overnemen. De gemeente ziet het liefst dat het kunstwerk in zijn geheel wordt overgenomen. Mocht u echter belangstelling hebben voor een of twee van de panelen, dan is dat ook mogelijk. Echter, de kosten voor vervoer en herplaatsing en eventuele restauratie worden niet door de gemeente vergoed. Het kunstwerk wordt weggegeven onder het mom van ‘wie het eerst komst, wie het eerst maalt’.
Provincie:
Tag(s):