woensdag, 9. april 2008 - 12:13

De gezonde Hap & Stap Vierdaagse

Lelystad

De eerste ‘Gezonde Hap & Stap Vierdaagse’ in de gemeente Noordoostpolder was een succes. Het doel van de vierdaagse is kinderen van groep 5 van het basisonderwijs én hun ouders op een leuke en positieve manier kennis te laten maken met gezonde voeding en bewegen.

Aanleiding voor de ‘Gezonde Hap & Stap Vierdaagse’ is de toename van het aantal kinderen met overgewicht. Meerdere scholen in Flevoland hebben inmiddels met veel plezier deelgenomen aan het project. Basisschool De Wending (Bant) was de eerste basisschool in de Noordoostpolder die deelnam. Subsidies maken het mogelijk de ‘Hap en stapvierdaagse’ kosteloos aan andere basisscholen in de Noordoostpolder aan te bieden.

Het doel van de vierdaagse is kinderen in groep 5 van het basisonderwijs in de Noordoostpolder én hun ouders op een leuke en positieve manier kennis te laten maken met gezonde voeding en bewegen. Dit gebeurt in twee ‘hapdagen’ en twee ‘stapdagen’.

Zo krijgen de kinderen een gastles van een diëtist en een kok, leren ze een dans, maken ze een sportieve, culinaire wandeltocht langs speelmogelijkheden in de wijk en is er een speciale beweegles.

De vierdaagse wordt op een feestelijke manier afgesloten, waarbij de kinderen de geleerde dans opvoeren voor hun ouders. Ook wordt er door de jeugdverpleegkundige interactief voorlichting gegeven in de vorm van een quiz.

De GGD Flevoland ontwikkelt de vierdaagse in samenwerking met Sportservice Flevoland, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Paspartoe en Die Eet, praktijk voor voeding en gezondheid.

Basisscholen met interesse in dit project kunnen zich aanmelden via de Jeugdverpleegkundige van de school of via Lydia Samuel van de GGD Flevoland (l.samuel@ggdflevoland.nl)
Provincie:
Tag(s):