dinsdag, 18. maart 2008 - 11:55

De Grande Punto in sportief jasje

De in 2005 geïntroduceerde Fiat Grande Punto had geen eenvoudige taak. Hij moest het succes van de Punto minstens zien te evenaren. Drie jaar later kan geconcludeerd worden dat de Grande Punto een succesnummer is. Het succes van de Italiaan is mede te danken aan zijn sportieve prestaties, betrouwbaarheid en fraaie design. Om de sportiviteit van het model te benadrukken introduceert Fiat een speciale uitvoering; de Fiat Grande Punto GP.

Zeker met de optionele striping op de flanken en spiegelkappen in stripingkleur, is de ‘GP’ een sportieve verschijning. Verder verraden o.a. de skirts, achterspoiler en 15 inch lichtmetalen velgen dat het om de speciale GP uitvoering gaat. Aan luxe en comfort is geen gebrek. Standaard wordt de GP geleverd met onder andere airconditioning, elektrisch bedienbare voorste zijruiten, radio/cd-speler met stuurwielbediening, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, mistlampen. Ook is het Fiat-logo afgebeeld in de voorstoelen met velours-look bekleding.
Aan veiligheid is ook gedacht. Zo is de Grande Punto GP naast ABS standaard voorzien van 2 front airbags met ‘dual stage’ activering, window- en zij airbags en drie hoofdsteunen achter.

Bij Fiat gaan sportiviteit en milieubewust perfect samen. Niet voor niets is de Fiat Grande Punto GP uitgerust met een B-milieulabel.
De Fiat Grande Punto in GP-uitvoering is er vanaf € 14.295,- en is leverbaar met een 1.2 en 1.4 8v benzinemotor. Dankzij de rijke uitrusting van de speciale GP bedraagt het klantvoordeel maar liefst 495 euro. Er is al een Fiat Grande Punto vanaf € 12.795.
Categorie:
Tag(s):