dinsdag, 29. juli 2008 - 22:23

De Haan: 'Sibon brengt nog te weinig'

(Elfvoetbal) Foppe de Haan licht, een dag voor de oefenwedstrijd tegen Kameroen, de Olympische selectie door. De Fries kwam deze week met zijn ploeg aan in China en zet een kritische noot bij verschillende spelers.

Dispensatiespeler Gerald Sibon werd door De Haan gekozen om mogelijk een aanvalskoppel te vormen met Roy Makaay. Maar dan moet de Heerenveen-spits beter gaan presteren. "Sibon moet het nu wel gaan laten zien, want hij brengt nog te weinig. Het moet gewoon beter, daar moet je reëel in zijn," zei De Haan tegen het AD.

In een oefenduel tegen België (1-0) viel de samenwerking tussen Makaay en Sibon tegen. Mocht dat morgen tegen Kameroen weer het geval zijn, dan zal De Haan waarschijnlijk zijn conclusies trekken. "Als het opnieuw tegenvalt is Ryan Babel naast Makaay een logische optie."

Van Hedwiges Maduro vraagt De Haan een fellere instelling. "Hij moet nu echt gas gaan geven. Het moet agressiever, scherper. Hedwiges is een hele aardige, stabiele jongen en als voetballer kan hij waarde hebben in dit team, maar er mag wel wat meer vuur bij."

De bondscoach sprak verder Royston Drenthe aan op zijn fitheid. De speler van Real bleek fysiek niet helemaal top en moet de concurrentiestrijd aan met Urby Emanuelson.
Categorie:
Tag(s):