dinsdag, 4. maart 2008 - 8:18

De legende van Volkswagen is weer terug

Leusden

De legendarische Volkswagen Scirocco is terug: 34 jaar na de wereldpremière van de eerste Scirocco presenteert Volkswagen op de Autosalon van Genève (6 - 16 maart) de geheel nieuwe Scirocco. In de nazomer komt de coupé op de Europese markt, met TSI- en TDI-motoren variërend in kracht van 122 tot 200 pk.

Net als zijn voorganger is de nieuwe Scirocco een betaalbare sportauto die vanwege zijn praktische aard elke dag van het jaar te gebruiken is. De sportcoupé combineert lage onderhoudskosten, eersteklas technologie en dynamische rijeigenschappen met een hoge mate van comfort, een verrassend ruim interieur en een compromisloos sportief design.

Met 4,26 m is de lengte van de nieuwe Scirocco te vergelijken met de Volkswagen Golf. Hij is echter wel beduidend lager (1,40 m). De breedte (1,81 m) is vergelijkbaar met die van de Volkswagen Passat. De nieuwe sportauto biedt een comfortabele zitplaats aan vier volwassenen. De bagageruimte is 292 liter. Dit is eenvoudig uit te breiden naar 755 liter door de rugleuningen van de afzonderlijke sportstoelen achterin neer te klappen. Door deze praktische gebruiksmogelijkheden ontpopt de nieuwe generatie Scirocco zich als een sportauto voor dagelijks gebruik.

Volkswagen biedt voor de Scirocco vier zuinige TSI- en TDI-motoren aan. Ze leveren veel koppel bij lage toerentallen en hebben een lage uitstoot van schadelijke stoffen. De drie TSI-benzinemotoren leveren respectievelijk 90 kW/122 pk, 118 kW/160 pk en 147 kW/200 pk. De TDI-dieselmotor met common-railtechniek is goed voor 103 kW/140 pk. Innovatieve onderdelen van de nieuwe Scirocco zijn onder meer de nieuwe zeventraps DSG-automaat (alleen voor de 90 kW/122 pk) en het adaptieve onderstel.

De standaarduitrusting van de nieuwe Scirocco is omvangrijk. De auto is voorzien van lichtmetalen 17-inch velgen, sportstoelen, een met leder bekleed stuurwiel en handremhendel, elektrisch bedienbare ramen, Climatic airconditioning, ESP, zes airbags, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en natuurlijk een sportonderstel. Een bijzondere optie van de sportauto is het grote panoramadak, dat zich uitstrekt van de A- tot de B-stijl en zich elektrisch tot 39 millimeter hoogte laat openklappen.

In de nazomer staat de nieuwe Volkswagen Scirocco in de showrooms.
Categorie:
Tag(s):