maandag, 29. september 2008 - 16:45

De Marne zoekt 100 vrijwilligers voor rampenoefening

De Marne

De sirene gaat! Een vrachtauto geladen met chloor is vlakbij de plaats van bestemming, het zwembad in Marum, bij een ongeluk gekanteld. Enkele "containers met chloor" liggen op de weg en zijn opengescheurd. Er ontstaat een chloorwolk en er hangt een doordringende chloorgeur. De straten in de buurt van het zwembad moeten worden ontruimd.

Het klinkt als een rampen senario, maar kan een keer werkelijkheid worden. Om hier goed op voorbereid te zijn, houdt de gemeente de Marne een rampenoefening. Woensdag 5 november 2008 de rampenoefening plaats in sporthal De Holten te Marum. Het accent van deze oefening ligt op het deel Opvang en verzorgen. Het gaat om het opvangen en verzorgen van mensen die in het "rampgebied" wonen of daar op dat moment zijn.

Om de situatie zo goed mogelijk na te bootsen, is de gemeente op zoek naar 100 vrijwilligers, die mee willen werken aan deze rampenoefening. Iedereen die graag een keer mee wil maken hoe het is om te moeten evacueren bij een ramp, kan dit woensdag 5 november ervaren.

De oefening begint rond 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Alles speelt zich af in en rond sporthal De Holten te Marum. Tijdens de oefening wordt goed voor de inwendige mens gezorgd.

Aanmelden
Nieuwsgierig? Wilt u weten hoe het eraan toe gaat bij het opvangen en verzorgen tijdens een ramp? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger. U kunt zich opgeven bij de gemeente Marum via telefoonnummer (0594) 641 333 of per mail bij Natasja van der Hoek, ambtenaar rampenbestrijding, n.vanderhoek@marum.nl.
Provincie:
Tag(s):