woensdag, 15. oktober 2008 - 22:03

De Nacht van de Nacht in De Wolden

Zuidwolde

De gemeente De Wolden ondersteunt de Nacht van de Nacht. Zij heeft bedrijven in haar gemeente opgeroepen om tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 25 oktober de reclame- en sierverlichting van hun gebouw(en) te doven. Hiermee helpen zij De Wolden één nacht donkerder te maken. Het is dit jaar de eerste keer dat De Wolden meedoet aan dit initiatief.

De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door de provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu in samenwerking met diverse gemeenten. Het doel is het informeren van het publiek over de schoonheid en het belang van duisternis en hoe inwoners daaraan een bijdrage kan leveren. Hiermee wil zij duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

De natuurvereniging Zuidwolde organiseert tijdens de Nacht van de Nacht een nachtwandeling. De start vindt plaats om 21.00 uur bij de Entekoele in Zuidwolde. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk iets te drinken. Voor meer activiteiten buiten de gemeente kunt u terecht op www.nachtvandenacht.nl.

Het hele jaar door maakt de gemeente De Wolden gebruik van energiezuinige straatverlichting en dooft (het hele jaar) straatverlichting in de nachtelijke uren waar dit mogelijk is.
Provincie:
Tag(s):