dinsdag, 29. januari 2008 - 15:50

De nieuwe Mazda6 Sportbreak een maand eerder leverbaar

Den Haag

De nieuwe Mazda6 Sportbreak komt een maand eerder dan gepland naar Nederland. Zou de stationcarversie van de nieuwste Mazda eerst pas eind maart bij de Mazda-dealers in Nederland staan, nu wordt de dynamische Sportbreak al eind februari verwacht.

De nieuwe Mazda6 is in alle varianten (Sedan, Hatchback en Sportbreak) beschikbaar met drie benzine- en één common rail turbodieselmotor, respectievelijk een 1.8, 2.0 en nieuwe 2.5 liter benzine en een 2.0 liter CiTD. Het model kent ook in alle drie carrosserievarianten vier uitrustingsniveaus en een Mazda6 Business. De goedkoopste uitvoering is de Exclusive, gevolgd door de Touring, de sportief aangeklede GT-M en de Executive.

De Mazda6 Business is gebaseerd op de al zeer complete Touring uitvoering en zal leverbaar zijn in combinatie met de pittige 2.0 S-VT benzine- en de krachtige 2.0 CiTD common rail turbodieselmotor. De Business voegt aan de Touring nog een aantal gewilde items toe zoals een af-fabriek geleverd DVD Touchscreen Navigatiesysteem en parkeersensoren vóór en achter. De consumenten meerprijs bedraagt slechts € 1.000,- ten opzichte van de Mazda6 Touring.

Het bagagecompartiment van de populaire Mazda6 Sportbreak werd geheel nieuw ontworpen en heeft met 1.066 mm één van de grootste openingen in zijn klasse. Bovendien is de eerste 700 mm van de bagageruimte, gezien vanaf de drempel, maar liefst 1.146 mm breed. De inhoud van de bagageruimte bedraagt met de rugleuning van de achterbank rechtop 519 liter en met de leuningen neergeklapt 1751 liter.

De nieuwe Mazda6 Sportbreak beschikt uiteraard over het uitgekiende Karakuri-systeem voor het variabel indelen van de interieurruimte. Na het bedienen van de ontgrendeling in het zijpaneel van de bagageruimte klappen de achterzittingen in ongelijke delen automatisch omlaag, zonder de portieren te openen of de hoofdsteunen te verwijderen. De SportBreak is in aanvulling hierop bovendien voorzien van een automatisch met de achterklep meebewegende afdekhoes. De Sportbreak onderscheidt zich ook door de standaard roofrails in aluminium look.

In verhouding tot zijn directe concurrenten is de Mazda6 Sportbreak uiterst scherp geprijsd: met een zeer complete standaarduitrusting is het model al verkrijgbaar vanaf € 27.295,-.
Categorie:
Tag(s):