maandag, 26. mei 2008 - 11:13

De nieuwe Peugeot 407 Berline en SW

Met gedurfde en sportieve elegantie gekoppeld aan efficiënt rijgedrag gaven de 407 Berline en SW meteen al wat meer pit aan het M2-segment, het segment van de hogere middenklasser voor het vaak wat traditioneel ingestelde publiek. Peugeot heeft de 407 dan ook ontwikkeld voor mensen die belang hechten aan het uiterlijk van een auto, de technische eigenschappen en het rijplezier. Vooral de SW is enorm veelzijdig en kan gebruikt worden voor recreatieve doeleinden, met familie of vrienden, of voor het werk.

De voorkant toont duidelijk een verwantschap met de leeuw van het merk. De grote koplampen en luchtinlaat getuigen van een perfecte harmonie tussen de techniek en de gedurfdheid van het ontwerp. Met dit dynamische karakter heeft de 407 de toon gezet voor een nieuwe generatie auto´s van het merk.

In de loop van deze zomer wordt de 407 op een aantal punten nog verder verbeterd om zo tegemoet te komen aan de verwachtingen van zijn klanten. Een subtiel aangepast design voor een elegantere vormgeving aan binnen- en buitenkant. De dynamische en gewaagde stijl blijft natuurlijk behouden. Een verhoogd comfort door nieuwe uitrusting, zoals de parkeerhulp vóór en het nieuwe communicatiesysteem.

Dit alles wordt gecombineerd met een ruim aanbod aan geavanceerde 4- en 6-cilinder HDi-dieselmotoren, de favoriet van de 407. De 2.0 l HDi-motor heeft voortaan een vermogen van 103 kW (ong. 140 pk),
3 kW meer dan de vorige versie. Met een verbruik van 5,6 l/100 km en een verminderde CO2-uitstoot van 150 g/km is hij bovendien zuiniger en milieuvriendelijker. Deze motor voldoet nu al aan de toekomstige Euro 5-norm; wederom een bewijs dat Peugeot voortdurend probeert om de nieuwe modellen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Het roetfilter is inmiddels in alle landen standaard doorgevoerd op de407-modellen met HDi-dieselmotor. Vanwege het zuinige brandstofverbruik en de beperkte CO2-uitstoot (slechts 140 g/km voor de berline en de SW) is vooral de 110pk 1.6HDiF interessant.

Daarnaast is er in diverse landen nu ook een nieuwe 2.0 l Bioflex-motor leverbaar, die werkt op E85-brandstof.
Categorie:
Tag(s):