dinsdag, 11. maart 2008 - 10:37

De Oudvaart decor Nationale Boomfeestdag

Sneek

De gemeente Sneek doet al weer voor de 41ste keer mee met de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Jan Bargboer plant op woensdag 19 maart 2008 samen met kinderen van de basisscholen van de gemeente Sneek de eerste boom in het natuurlijk parklandschap van de nieuwe wijk De Oudvaart. In totaal worden daar 50 bomen en ruim 1000 stuks struikgewas geplant.

De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft alle gemeenten in het land verzocht mee te doen aan deze manifestatie, die nu al voor de 51ste keer wordt gehouden. In heel Nederland werken ongeveer 75% van alle gemeenten mee aan dit grootse evenement. De gemeente Sneek doet al vanaf 1968 mee aan de Nationale Boomfeestdag.

Het planten van de bomen en struiken vindt plaats in het natuurlijk parklandschap aan de noordoostzijde van de wijk. Het terrein is licht glooiend aangelegd met grote stukken bloemrijk grasland en gazon. In de waterpartijen zijn eilandjes gecreëerd. Enkele omgewaaide bomen uit Sneek hebben een tweede leven gekregen. Ze kunnen als zit- of als speelobject gaan functioneren. Na oplevering van de woningen aangrenzend aan dit gebied zal ook hier een begin worden gemaakt met de terreininrichting die eveneens een relatie heeft met de natuurlijke omgeving.
Provincie:
Tag(s):