donderdag, 16. oktober 2008 - 16:54

De Prins Maurits- en Erasmusschool winnen onderwijsprijs

Zwolle

De Prins Mauritsschool uit Staphorst en OSG Erasmus uit Almelo zijn winnaar van de Onderwijsprijs Overijssel 2008. Dat maakte de jury bij monde van gedeputeerde Carry Abbenhues woensdagavond 15 oktober bekend. Dit heeft de provincie Overijssel donderdag laten weten.

Met het winnen van de Onderwijsprijs Overijssel dingen de scholen mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die op 18 maart in de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt uitgereikt.

Staphorst: Expositie Joodse werkkampen
De leerlingen van Prins Mauritsschool wonnen hun prijs met een expositie over Joodse werkkampen in Staphorst. De jury is van mening dat de school met dit de keuze van dit onderwerp moed heeft getoond en dat de tentoonstelling oud en jong aan elkaar verbindt.

Almelo: Circus Erasmini
Het Almelose OSG Erasmus won in de categorie voorgezet onderwijs met “Circus Erasmini�, een door de school zelf opgezet circus dat ook optreedt voor andere scholen. De jury vindt het circus ongelooflijk veelzijdig, leerlingen worden op veel verschillende talenten aangesproken en hiermee kan iedereen een bijdrage leveren.

Naast de nominatie voor de Nationale Onderwijsprijs kregen de winnaars de Bronzen Olifant uitgereikt. In het primair onderwijs deelden Daltonschool Elserike (Markelo) en De Zonnehof (Raalte) de tweede prijs. De tweede prijs in de categorie Voortgezet Onderwijs ging naar het Thomas à Kempiscollege Locatie Zuid te Zwolle.

De Onderwijsprijs Overijssel is een gezamenlijk initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP) en de provincie Overijssel en brengt de creatieve kanten van het onderwijs voor het voetlicht.
Provincie:
Tag(s):