vrijdag, 7. november 2008 - 19:26

De Smederijen winnen DE Implementatieprijs 2008

Hoogeveen

De Smederijen van Hoogeveen wonnen gisteren DE Implementatieprijs. Het project 'de Smederijen van Hoogeveen' richt zich op een verandering op alle niveaus van de gemeente Hoogeveen, drie woningcorporaties, politie en stichting welzijnswerk. 'Een goed voorbeeld van besturen met lef, buiten de kaders treden en realisme', oordeelde de jury.

DE Implementatieprijs is een initiatief van implementatie- en organisatieadviesbureau Pentascope in samenwerking met Synthetron. DE implementatieprijs gaat elk jaar naar een organisatie die op bijzondere wijze een organisatieverandering implementeert. Ook de 'New kids on the Block' Award ging naar de Smederijen van Hoogeveen.

De Smederijen van Hoogeveen startte in 2005. Het doel: een model van wijkgericht werken opzetten waarbij de invloed van bewoners wordt vergroot. Sinds mei 2007 heeft de Hoogeveense gemeenschap dankzij dit project een nieuwe werkwijze om o.a. bewoners meer zeggenschap over hun leefomgeving te geven. Het is een complex project waarbij afstemming noodzakelijk is tussen verschillende belangen.

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van EURO 2.500 te besteden aan een goed doel. De winnaar mag kiezen naar welk goed doel dit bedrag gaat.
Provincie:
Tag(s):