maandag, 19. mei 2008 - 8:29

De thuiskeer van zeven literaire topstukken

Middelburg

Vrijdag 6 juni komen 7 literaire topstukken thuis.Auteurs met Zeeuwse wortels vertellen over hun Zeeuwse Hart.Oek de Jong, Carolijn Visser, K.Michel, Annemieke Gerrist, Hans Verhagen, Vicky Francken en Annejet van der Zijl, die vertelt over het Zeeland van Annie MG Schmidt.

Een avond met voordracht, gesprek, heimwee en verzuchtingen.

‘Hart van mijn land, ik ben terug’

Literair Productiehuis de Wintertuin, bekend van het Wintertuinfestival, het grootste literaire festival dat jaarlijks plaats vindt in Arnhem en Nijmegen, heeft in opdracht van het Zeeuws Museum Middelburg een bijzonder literair programma gemaakt. In aansluiting op de tentoonstelling Terug naar Zeeland in het Zeeuws Museum heeft de Wintertuin een zevental auteurs uitgenodigd terug te keren naar Zeeland.

Zij zullen voordagen over hun liefde voor Zeeland, over hun sluimerend verlangen naar zee, lucht en zout water. Maar misschien vertellen ze ook wel over de opluchting ook weer weg te kunnen uit een oord dat zo ver weg van alles bestaat.

Oek de Jong verhuisde op zijn achtste naar Goes en herinnert zich vervreemding, voor Carolijn Visser is Zeeland nog steeds de maat der dingen, K.Michel heeft alleen maar Zeeuwse ouders, Annemieke Gerrist dicht over een grote plas bij Retranchement, Hans Verhagen heeft een Eeuwige Vlam voor Zeeland branden, Vicky Francken is de enige van haar hele familie die niet uit Zeeland komt en Annejet van der Zijl spreekt over Annie MG Schmidt die zich in Zeeland geen buitenmens voelde maar een huismus.
Provincie:
Tag(s):