donderdag, 3. juli 2008 - 13:37

De Vlinder genomineerd voor schoolgebouwen prijs

Vlagtwedde

Mede dankzij de kenmerkende vorm, zowel van buiten als van binnen, is het schoolgebouw van OBS ‘De Vlinder’ in Ter Apel genomineerd voor de Scholenbouwprijs 2008 van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Op dinsdag 24 juni jongstleden. heeft de eerste juryronde plaatsgevonden en is ‘De Vlinder’, samen met 21 andere schoolgebouwen in Nederland, uit 90 aanmeldingen gekozen.

OBS ‘De Vlinder’ is een gebouw met een meanderende vorm, dat ook in de leslokalen tot uiting komt. Het speellokaal heeft een schuifwand, waardoor deze ruimte bij de centrale hal getrokken kan worden. Bovendien heeft elk klaslokaal een digitaal schoolbord met beamer.

Bij de bouw is bewust gekozen voor het toepassen van duurzame materialen en dat is ook het thema van de scholenbouwprijs 2008: duurzaamheid. Ook is in de school een luchtbehandelingssysteem met warmtterugwinning aangebracht. Om deze redenen heeft de gemeente Vlagtwedde gemeend het schoolgebouw op te geven voor deze landelijke prijs, maar ook omdat het gebouw zo anders is dan wat meestal gangbaar is.

De Scholenbouwprijs is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Eens per twee jaar organiseert het ministerie deze prijs, met elke twee jaar een ander thema. Voor 2008 is het thema: de duurzame school. In totaal zijn 90 scholen aangemeld voor deze prijs. Uit deze aanmeldingen zijn 22 scholen genomineerd voor de volgende ronde. De volgende juryronde vindt begin september plaats. Dan worden de 22 genomineerden teruggebracht naar acht scholen. Die acht schoolgebouwen gaan door voor de scholenbouwprijs 2008, die in januari 2009 wordt uitgereikt door de jury.

In de jury zitten onder andere voormalig minister van VROM, Sybilla Dekker en tv-presentatrice Dieuwertje Blok.
Provincie:
Tag(s):