donderdag, 31. januari 2008 - 18:40

De Vries lost zaak Holloway op; 'Joran heeft bekend'

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway heropend. Op aanwijzingen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries buigt het OM zich nogmaals over het in december 2007 gesloten dossier van de verdwenen Amerikaanse tiener. Op een inmiddels afgeschermd gedeelte van de Engelstalige website van De Vries was te lezen dat Joran van de Sloot een bekentenis heeft gedaan.

De Vries heeft het afgelopen half jaar veel tijd gestoken in het oplossen van deze wereldzaak. Donderdag maakte hij in RTL Boulevard bekend dat hij de zaak heeft opgelost en weet wat er ruim drie jaar geleden op het vakantie eiland Aruba gebeurd is. De Vries heeft de moeder van Natalee donderdag naar Nederland laten komen om haar op de hoogte te stellen van zijn ontdekkingen.

De 19-jarige Holloway verdween op 30 mei 2005 na een korte afstudeervakantie op het eiland. Vanaf dat moment ontbreekt van het meisje ieder spoor.

Op de Engelse website van De Vries bleek een directory niet goed gesloten waardoor een deel van het onderzoek van de misdaadverslaggever 'uitlekte'.

"De bekentenis van Joran van der Sloot, dat moet iets zijn waarvan u gedroomd heeft nietwaar?" Vraagt de De Vries aan procureur-generaar van Aruba, Hans Mos. "Dit is inderdaad de doorbraak waar wij op gehoopt hadden, het glazuur op de cake zo te zeggen." De Vries gaat en zegt "het is opvallend hoe makkelijk Joran de zaak uit de doeken doet en de respectloze manier waarop hij over het meisje praat is schokkend. Hij heeft er geen nachtje van wakker gelegen van wat hij met dat meisje gedaan heeft."

De website VKmag heeft een screendump geplaatst van het betreffende verslag van De Vries.
Categorie:
Tag(s):