dinsdag, 15. april 2008 - 9:41

De Vries mag opnames over Paul van O. niet uitzenden

Amsterdam

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries mag opnames die hij gemaakt heeft van Paul van O. niet uitzenden. Dit heeft de voorzieningsrechter maandag besloten. De Vries wou een item maken over het ‘dating’ gedrag van Van O. die veroordeeld was voor het om het leven brengen van zijn vrouw Angelique.

Van O. had zich aangemeld bij RelatiePlanet onder de naam Paco. In zijn profiel heeft hij opgegeven vriendschap te zoeken met een vrouw. Verder staat in zijn profiel vermeld dat hij de afgelopen vijf jaar in Spanje heeft gewerkt en dat hij is gescheiden. In werkelijkheid was Paul van O. op 11 oktober 2004 veroordeeld tot elf jaar en elf maanden voor doodslag op zijn echtgenote. Van O. had zijn vrouw doodgeschoten en begraven in het Amsterdamse Bos.

De Vries wilde met zijn onderwerp de gevaren van het internetdaten aan het licht brengen door Van O. als voorbeeld te gebruiken. Een ex-gedetineerde voor doodslag die zich anders voordoet en in alle toonaarden zwijgt over zijn verleden is volgens De Vries een gevaar wat openbaar gemaakt moet worden.

De rechter oordeelde anders en vond dat Van O. in zijn persoonlijke levenssfeer wordt aangetast als het item word uitgezonden. Het is volgens de rechtbank namelijk vrij om zich op een datingsite te begeven. Verder is niet gebleken dat de confrontatie met Van O. gegevens heeft opgeleverd die zonder confrontatie niet boven water hadden kunnen komen.
Provincie:
Tag(s):