dinsdag, 28. oktober 2008 - 21:43

De Wegwijzer behaalt Zeeuws Verkeers-veiligheidsLabel

Veere

Dinsdag 28 oktober 2008 reikt wethouder J. Melse het Zeeuws Verkeersveiligheids Label (ZVL) uit aan De Wegwijzer. In de gemeente Veere is het de derde school die gelabeld wordt. Het Verkeersveiligheids Label toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school.

In Zeeland staat de teller dan op 55 scholen met label. Dat is een mooie mijlpaal. Bijzonder is echter ook dat het pas de derde school op heel Walcheren is. Er is daar dus nog werk aan de winkel.

De gemeenten en het ROVZ zetten zich gezamenlijk in om verkeerseducatie op basisscholen te faciliteren. Het label, een keurmerk voor scholen die uitgebreide en praktijkgerichte verkeerseducatie geven, is de paraplu waaraan alles wordt opgehangen.

Geen eenvoudige taak, want daar is meer voor nodig dan het standaard half uurtje verkeersles in de klas per week. Om het ZVL te bemachtigen moet er ook in de praktijk geoefend worden, moet er ook aandacht worden besteed aan de veiligheid op de school-thuis-route en moeten ook ouders betrokken worden bij de verkeerseducatie. Goed voorbeeldgedrag van ouders is immers belangrijk om het op school geleerde te doen beklijven.

De Wegwijzer heeft dat voor elkaar. Leerlingen krijgen een gedegen aanbod. Voor de praktijkkant houdt dat bijvoorbeeld in: het oversteekdiploma, fietsvaardigheidstrainingen op het schoolplein, het verkeersexamen, de fietscontrole, project van 8 naar 1, Frenkel doet het verkeer(d) en een eigen project over verkeersproblemen in de schoolwijk.

Als kroon op al het werk krijgt De Wegwijzer het ZVL-muurschild, een certificaat, een kado en voor alle leerlingen een sticker en pen met logo.
Provincie:
Tag(s):