woensdag, 18. juni 2008 - 8:33

De wereld van Playmobil in museum

Hoorn

Het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn toont van 22 juni tot en met 26 oktober 2008 de familie-tentoonstelling "De wereld van PLAYMOBIL". Playmobil bestaat bijna 35 jaar en is voor de eerste maal in een Nederlands museum te zien! In 1974 startten de eerste PLAYMOBIL figuren al lachend hun loopbaan. Intussen hebben ze miljoenen kinderharten veroverd.

De tentoonstelling "De wereld van PLAYMOBIL" in het Museum van de Twintigste Eeuw telt op een oppervlakte van 300 m enkele ware pronkstukken. Collectiestukken uit de jaren 30, 50 en 60 geven de rijke traditie en de productie van het familiebedrijf Geobra Brandsttter uit Zirndorf weer. De firma kan, naast PLAYMOBIL, op enkele andere grote successen terugkijken. Zo lanceerden ze ondermeer de Hoelahoep in 1958.

Begin jaren 70 bedacht Hans Beck, het hoofd van de afdeling ontwikkeling van de firma, de altijd lachende speelfiguren en creerde daarmee een heel nieuw speelconcept. In de tentoonstelling kun je ontdekken hoe PLAYMOBIL-producten worden ontwikkeld, van idee en ontwerp tot de afgewerkte verpakking. Sinds 1974 zijn er PLAYMOBIL producten in de handel verkrijgbaar. In het museum kun je ook artikelen uit de eerste PLAYMOBIL collectie vinden. Wanneer je figuurtjes van vroeger en nu met elkaar vergelijkt, is de ontwikkeling duidelijk zichtbaar.
Categorie:
Tag(s):