donderdag, 2. oktober 2008 - 22:08

De Wolden de meest innovatieve kleine gemeente

Zuidwolde

De gemeente De Wolden heeft donderdag de publieksprijs voor de meest innovatieve kleine gemeente van Nederland in 2008 gewonnen. Er waren zes gemeenten genomineerd. De Wolden deed mee met het project WoldWerk. Het publiek kon via een internetverkiezing op www.gemeente.nu zijn stem uitbrengen. Enkele uren voor sluitingstermijn vond er een nek-aan-nekrace plaats tussen de gemeente De Wolden en gemeente Koggenland. Uiteindelijk won De Wolden met een krappe meerderheid.

Wethouder Koster is blij verrast met deze overwinning: ‘De kwaliteit van de andere projecten was naar mijn mening ook hoog. Vooral op zondagavond was het verloop van de stemming spannend te noemen. Koggenland kwam heel dicht bij De Wolden. WoldWerk heeft uiteindelijk de meeste kiezers gekregen en dat is natuurlijk geweldig voor de gemeente.’

Het project is gestart onder de naam Marktconform Werken. Het doel van het project was om bij de buitendienst van de afdeling Openbare Werken, de bedrijfsvoering te veranderen van een traditionele gemeentelijke werkwijze in een aanpak die vergelijkbaar is met een modern particulier aannemingsbedrijf. De voorbereidingen van het project zijn gestart in 2004. Inmiddels is het verandertraject afgerond. Vanaf 26 juni 2008 werkt de buitendienst onder de naam WoldWerk.

Alle kleine gemeenten waren door www.gemeente.nu uitgenodigd om een project aan te melden voor de verkiezing ‘de meest innovatieve kleine gemeente 2008’. De andere gemeenten die genomineerd waren, zijn Skarsterlân, Koggenland, Reuzel de Mierden, Dantumadeel en Dronten.
Provincie:
Tag(s):