donderdag, 6. maart 2008 - 11:52

De Wolden en Westerveld tweede in wedstrijd CO2-Bomenprijs-2007

De gemeenten Westerveld en De Wolden zijn samen tweede geworden in de race om de CO2-Bomenprijs-2007. Op woensdag 5 maart maakte minister Cramer van VROM de winnaars bekend. De gemeente Rheden nam de eerste prijs mee naar huis. Gemeente Westerveld en gemeente De Wolden zijn tweede geworden en de gemeente Uden derde. In totaal waren 340 gemeenten in de race om de CO2-Bomenprijs-2007.

De CO2-Bomenprijs wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt aan de gemeente die op de Boomfeestdag bomen heeft geplant en daarmee per inwoner de meeste kilogrammen CO2 vastlegt. Westerveld en De Wolden hebben op 21 maart 2007 samen de Boomfeestdag gevierd. Aan de rand van het Dwingelderveld, vlakbij Theehuis Anserdennen hebben ruim 700 leerlingen van de 34 basisscholen in Westerveld en De Wolden een bos aangelegd met 5000 bomen. In het aangelegde bos van circa anderhalf hectare staan zomereiken, berken, wilde lijsterbessen en grove dennen.

Woensdag 5 maart maakte minister Cramer in de centrale hal van het ministerie van VROM de winnaars bekend. Wethouder Homme Geertsma van de gemeente Westerveld nam de tweede prijs namens Westerveld en De Wolden in ontvangst. De tweede prijs is een beeldje met een tekening van Dick Bruna er op.
Provincie:
Tag(s):