vrijdag, 18. juli 2008 - 13:43

De zomer is in aantocht

Groningen

Na regen komt zonneschijn. Wie nu naar buiten kijkt kan het moeilijk geloven, maar volgens Blik op Nieuws weerman Bas Schijf is de zomer in aantocht. Volgens Schijf is het nog even door de zure appel heen bijten, maar vanaf woensdag kunnen we temperaturen van 20 tot 24 graden verwachten.

Zaterdag kunnen er buien vallen en soms piept het zonnetje er nog even door. De kans daarop is in het westen het grootst. Tot aan woensdag houden we dit onstabiele weer en dan kan de zonnebrand weer uit de kast worden getoverd.

Donderdag gaat de zon veel ruimte krijgen en is er heel weinig wind. Het wordt dan ook een warme zomerdag met temperaturen tussen de 25 en 27°. Ook vrijdag wordt het zo warm, maar het ziet er naar uit dat dan de kans op een onweersbui weer gaat toenemen. De zon moet dan ook ruimte inleveren.

In het weekend komen we op de rand van de zomer te liggen en dat betekent dat de kans op een regen en onweersbui vrij groot is. De zon komt ook nog wel tevoorschijn en er is weinig wind. De temperatuur loopt dan uiteen van 20/21° aan de kust tot nog 24° in het oosten.
Provincie:
Tag(s):