maandag, 11. februari 2008 - 11:29

Debuut van de nieuwe Lancia Delta

De nieuwe Lancia Delta beleeft zijn debuut op de 78ste Internationale Autosalon van Genève. De historische naam Delta vertegenwoordigt een hoogtepunt in de geschiedenis van het merk Lancia en is tevens een wiskundig symbool, dat staat voor verandering, verschil en evolutie.

In dit opzicht is de Lancia Delta de eerste auto die de nieuwe filosofie van Lancia belichaamt. Met zijn originele en unieke positionering, de combinatie van twee fundamentele waarden van het merk, de elegante styling en het gedurfde, innovatieve temperament, waarop alle marketing en communicatie aspecten zijn geïnspireerd.

De eerste ‘delta’ wordt gevormd door het vermogen om de traditionele elegantie van het merk Lancia te combineren met originele architectonische oplossingen, waarbij voor het eerst de agressie van een sportauto en een aangenaam gevoel van welzijn aan boord van een sedan worden verenigd.

De nieuwe Delta, ontworpen door Lancia’s eigen Centro Stile, trekt de traditie van de ‘grote’ Lancia modellen uit het verleden – de Aprilia, Appia, Fulvia, Beta, Prisma, Dedra en Lybra – door naar de toekomst, en neemt daarmee stevig plaats in het segment van de middenklasse sedans. De Delta is 4,5 meter lang, 1,8 meter breed en 1,5 meter hoog, afmetingen die samen met zijn wielbasis van 2,7 meter garant staan voor buitengewoon veel binnenruimte in zijn klasse.

Het interieur is stil en zeer licht, met luxueuze materialen en harmonieuze kleuren, en zorgt voor een optimaal reiscomfort. Het geluidabsorberende dak zorgt voor een minimum aan lawaai binnenin, terwijl de grote glasoppervlakken van de zijramen en, indien aanwezig, het Granluce panoramadak voor veel lichtinval zorgen.

Een verschuifbare achterstoel met neerklapbare rugleuning, maakt van het passagierscompartiment een comfortabele woonkamer. Bovendien wordt de toch al ruim bemeten bagageruimte hierdoor nog veelzijdiger en groter.

De nieuwe Delta biedt een hoog technologisch niveau op het gebied van entertainment, dankzij de samenwerking met toonaangevende partners: een Bose Hi-Fi radio met geïntegreerde cd- en MP3-speler met bediening op het stuur, het “Blue&Me�® systeem ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, ook beschikbaar met NAV-versie, en een gloednieuw satelliet navigatiesysteem ontwikkeld met Magneti Marelli.

Ook de motoren en techniek van de Lancia Delta stralen elegantie en temperament uit. Alle motoren, zowel diesel als benzine, zijn voorzien van een turbo – het vermogen varieert van 120 tot 200pk – en worden gecombineerd met een 6-versnellingsbak – manueel, gerobotiseerd of automatisch. De prestaties van de motoren worden gecompleteerd door beproefde technieken die zorgen voor optimale handling en comfort, dankzij de toepassing van een geavanceerd ESC- (Electronic Stability Control) systeem en technische features die uniek zijn in deze klasse, zoals SDC ophanging (met electronisch geregelde schokdemping), waardoor het rijplezier nog meer wordt vergroot.

Elegantie door de vormen en het gebruik van de materialen, maar ook elegantie in relatie tot de buitenwereld. Op milieugebied lopen de dieselmotoren al vooruit op de eisen die gesteld worden door de toekomstige Euro 5 normen. Opnieuw een ‘delta’ ten opzichte van de concurrentie.

Met genoemde productkenmerken en door de internationale netwerkontwikkeling ter ondersteuning van de lancering halverwege 2008, vormt de Delta een keerpunt in de geschiedenis van het Lancia en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van de strategische plannen van het merk.
Categorie:
Tag(s):