vrijdag, 18. januari 2008 - 10:09

Deel Prinsenkamp ook asbestvrij

Vroomshoop

De gemeente Twenterand heeft gemeld dat het saneerbedrijf in Vroomshoop druk bezig is de asbest op te ruimen. De werkzaamheden vorderen maar nemen veel tijd in beslag. Een deel van de Prinsenkamp is donderdag vrijgegeven. Een nauwkeurige planning voor de opruimwerkzaamheden is moeilijk te geven maar zal zeker twee tot drie weken in beslag nemen.

Vrijgegeven gebied
Een deel van de Prinsenkamp is vrijgegeven. Het betreft ongeveer 25 woningen. Door de wisselende hoeveelheid asbest die op de verschillende plekken wordt aangetroffen is het moeilijk een adequate planning te geven. Zolang er nog geen zekerheid over de planning hebben wordt er ook geen planning gegeven. Als er gebieden vrijgegeven worden, wordt dit op de site van de gemeente Twenterand www.twenterand.nl vermeld.

Openbaar vervoer
ProRail is gisteren gestart met het opruimen van asbest op het spoor in Vroomshoop. Naar verwachting kunnen de treinen tussen Almelo en Mariënberg vanaf vrijdagochtend weer rijden. Reizigers die niet in Vroomshoop hoeven in of uit te stappen, kunnen gewoon per trein reizen.

Reizigers die vanaf of naar Vroomshoop willen reizen, worden tussen station Daarlerveen, Vroomshoop en Geerdijk met bussen vervoerd. De tijdelijke bushalte in Vroomshoop ligt vlakbij het station, op de hoek van de Vriezenveenseweg en de Europasingel. Nabij de puntbrug.

Afvalinzameling
In het afgezette gebied in Vroomshoop vervalt vrijdag 18 januari de GFT-inzameling. In tegenstelling tot wat er deze week in het huis-aan-huis blad (Gemeentecontact) staat, is er GEEN extra GFT-inzameling op maandag 21 januari 2008.

Schoenen schoonborstelen
De gemeente dringt de bewoners in Vroomshoop er op aan om geen asbest mee naar binnen nemen, dat blijft de boodschap. Om verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomen is het belangrijk dat inwoners de asbest niet van buiten mee naar binnen nemen. Inwoners moeten daarom hun schoenen bij de deur met een borstel en een emmer sop goed reinigen voordat ze naar binnengaan.

Ook na het schoonmaken is het verstandig om niet met de schoenen door het huis te lopen. Als inwoners deze maatregelen in acht nemen is er weing kans op verspreiding van de asbestdeeltjes.

’Asbest-informatienummer’
Door de brand is naast asbest ook roet op tuinen terechtgekomen. Het is belangrijk dat inwoners géén groenten uit eigen tuin eten.

Voor medische vragen in relatie tot de asbestdeeltjes kunnen inwoners bellen met de GGD. Dit kan op telefoonnummer 0900-2777777.
Provincie:
Tag(s):