donderdag, 7. februari 2008 - 17:50

Deel van kunstwerk ‘Het Paar’ ontvreemd

Vlissingen

De gemeente Vlissingen heeft bij de politie aangifte gedaan van
ontvreemding/diefstal van een deel van kunstwerk ‘Het Paar’ van kunstenaar Jan Haas. Het kunstwerk was sinds september 2006 opgeslagen op de werkplaats van de gemeente aan de Vredehoflaan. Afgelopen maandag is de vermissing ontdekt.

Er waren ver gevorderde plannen om het vernielde beeld te laten herstellen. Kunstenaar Jan Haas was al in gesprek met een bronsgieter om de poten van de stoel te laten vervaardigen. Na ontdekking van de vermissing is aangifte gedaan bij de politie. Op dit moment is de gemeente bezig met een onderzoek naar hoe en wanneer het beeld is verdwenen.

Het kunstwerk bestaat oorspronkelijk uit twee delen: een man en een vrouw, die tegenover elkaar zitten op stoelen met hoge poten. In september 2006 is het kunstwerk vernield en bijna gestolen aan de Van Woelderenlaan. Van de stoel van het vrouwtje waren drie van de vier bronzen poten afgezaagd. In afwachting van mogelijk herstel van het kunstwerk is het tijdelijk opgeslagen op het terrein van de gemeente.

Na de ontdekking van de vermissing heeft de gemeente maatregelen genomen om soortgelijke situaties in de toekomst beter te kunnen voorkomen. Zo is er nog maar één toegangspoort naar het terrein geopend, moeten alle bezoekers zich verplicht melden en is het toezicht op de opgeslagen objecten aangescherpt.
Provincie:
Tag(s):