vrijdag, 12. september 2008 - 23:09

Deelname Heerenveen en Utrecht aan Eredivisie zekergesteld

Heerenveen

Na eerdere berichtgeving over de onzekerheid van deelname van twee teams aan de eredivisie is deze week definitief vast komen te staan dat zowel Heerenveen als Utrecht met een team in de hoogste klasse van het Nederlandse ijshockey zullen spelen. Beide clubs hebben op het laatste moment hun financiële plaatje rond gekregen en konden de inschrijving bij de NIJB bevestigen, waarmee het aantal teams op negen komt.

Na veel onzekerheid bij de Friezen na het afhaken van de potentiële hoofdsponsor is uiteindelijk het benodigde budget bijeen geschraapt, mede door hulp van de Gemeente en een aantal nieuwe sponsors. De details over het hele besluitvorming zijn door de club niet vrijgegeven, mogelijk dat dit later via de eigen website zal worden gedaan.

De Heerenveen Flyers kunnen hun borst direkt al nat maken, op 4 oktober staat de wedstrijd om de "Ron Berteling Schaal" op het spel. De flyers zullen deze Supercup moeten proberen te bemachtigen door van landskampioen Destil Trappers uit Tilburg te winnen.

Utrecht heeft met trots de nieuwe hoofdsponsor Hoek Transport gepresenterd. Met deze nieuwe sponsor, die voor drie jaar is vastgelegd, is ook voor de Domstedelingen het budget rond en is de rentree op het hoogste niveau een feit.

Ter voorbereiding speelt Utrecht aanstaande zondag in Turnhout een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Belgische eredivisionist White Caps.

Bron : www.ijshockey.com
Categorie:
Tag(s):