dinsdag, 29. januari 2008 - 19:49

Deelnemers Alfa-college als koopman op Valentijnsmarkt

Hoogeveen

In het kader van ‘Hartstocht in Hoogeveen’ is er zaterdag 9 februari van 11.00 tot 17.00 uur een Valentijnsmarkt in winkelcentrum de Tamboerpassage. Dertig deelnemers van de handelsopleiding van het Alfa-college Hoogeveen zijn die dag werkzaam als marktkoopman en –vrouw. De winst is bestemd voor drie goede doelen: stichting KiKa (Kinderen Kankervrij), KWF Kankerbestrijding en het overkoepelende fonds van de Ronald McDonald-huizen.

De eerstejaars van de opleidingen Manager Handel en Ondernemer Detailhandel zijn van begin tot eind verantwoordelijk voor zes marktkramen. Hierbij zijn de competenties samenwerken, presenteren en leidinggeven ondermeer van belang. Elke groep heeft een voorzitter, die zowel aanspreekpunt als coördinator is. De deelnemers verdienen studiepunten met dit project.

Al in november zijn de deelnemers begonnen met de voorbereidingen. De vragen die aan bod komen bij het starten van een eigen onderneming hebben zij ‘in het klein’ toegepast op een marktkraam. Alle aspecten van ondernemen kwamen hierbij aan de orde: van werkoverleg voeren, begroting opstellen, de verhouding tussen verkoopprijs en winst vaststellen, productkeus bepalen in overleg met de marktmeester tot public relations verzorgen en contact leggen en onderhandelen met leveranciers. Het aanbod van de kramen is vanzelfsprekend afgestemd op het thema Valentijn en varieert van snoepgoed en snacks tot kaarten en romantische cadeaus. Kom langs en laat u verrassen!

Het Alfa-college vindt het belangrijk om als maatschappelijke onderneming middenin de samenleving te staan. Dit initiatief is een goed voorbeeld van deelnemers die enthousiast een bijdrage leveren aan de samenleving.
Provincie:
Tag(s):