vrijdag, 9. mei 2008 - 23:20

Defecte remmen, auto te water

Den Haag

Een personenauto met twee inzittenden raakte donderdagavond omstreeks tien uur te water op de Winkelhaak. Ter plaatse gesnelde agenten zagen in het water een personenauto op zijn kop liggen.

De brandweer uit onder meer Den Haag en Leidschendam rukten uit met duikteams en diverse voertuigen. Ook werden twee ambulances naar de plek des onheils gestuurd. Een getuige wist te vertellen dat de twee inzittenden van het voertuig eruit waren gekomen en waren weggelopen in de richting van de Vlietweg.

In een bedrijfspand op de Prisma werden korte tijd later vier mannen aangetroffen, waarvan er een een nat pak had en de tweede op blote voeten in een overall stond. Het viertal, een Poeldijker van 31 en drie Hagenaars van 31, 41 en 43 jaar, werd aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Later bleek dat de 31-jarige Hagenaar samen met zijn 43-jarige bijrijder een proefrit ging maken in de auto van een klant, die aangaf dat de remmen niet goed werkten. Op het moment dat zijn op de Winkelhaak door de bocht reden, weigerden de remmen dienst en belandde de auto in het water.
Provincie:
Tag(s):