woensdag, 13. augustus 2008 - 20:59

Defensie en NOC*NSF breiden samenwerking uit

Den Haag

De samenwerking tussen het ministerie van Defensie en NOC*NSF wordt verlengd tot aan de Olympische Spelen van Londen in 2012. In Beijing heeft staatssecretaris Jack de Vries met voorzitter Erica Terpstra en directeur Theo Fledderus van de sportkoepel hiervoor woensdag 13 augustus een overeenkomst getekend.

De Defensie Topsport Selectie (DTS), waarin verschillende topsporters hun sportcarrière combineren met een baan bij Defensie, vormt de speerpunt in deze samenwerking. Het is de bedoeling dat de DTS de komende jaren zal doorgroeien naar een groep van meer dan twintig topsporters.

Staatssecretaris Jack de Vries: "Sport is maatschappelijk relevant. Daar willen wij een belangrijke bijdrage aan leveren. We faciliteren militaire functies waarin maatschappelijke ontplooiing en topsportbeoefening succesvol kunnen worden gecombineerd."

Volgens Erica Terpstra is de samenwerking met Defensie belangrijk: "Wij zijn blij dat de sporters de mogelijkheid krijgen om werken als militair bij Defensie te combineren met een topsportcarrière. Enerzijds om optimaal te presteren op topsportniveau, anderzijds om aan het einde van een topsportcarrière gebruik te kunnen maken van de werkervaring.�

Naast de DTS verleent Defensie jaarlijks steun aan NOC*NSF en haar lidorganisaties bij (inter)nationale sportevenementen in ons land. Ook wordt er samengewerkt op het gebied van coaching en het onderwijs.
Provincie:
Tag(s):