dinsdag, 23. september 2008 - 9:53

Defensie oefent boven regio Weert voor Afghanistan

Weert

In voorbereiding op de missie in Afghanistan worden helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht tijdens de oefening Wildcat Challenge getraind voor een geïntegreerd grond- en luchtoptreden. De oefening zal ook deels boven het grondgebied van Weert plaatsvinden.

Defensie is afgelopen maandag begonnen de oefening, die tot en met vrijdag 26 september plaatsvindt. Er wordt dagelijks gevlogen, op dinsdag 23 en donderdag 25 september tot 23.00 uur. Voor de oefening zijn vier vlieggebieden aangewezen in de omgeving van Budel, Oirschot , Veere (Zeeland) en het Maas-Waal gebied.

Naast training tussen helikopters wordt ook geoefend in samenwerking tussen grond- en luchteenheden. Hierbij ondersteunen helikopters grondeenheden door verkenningen en het vervoeren van grondeenheden per helikopter. Er wordt gevlogen volgens een zo reëel mogelijk scenario. In de bijzondere vlieggebieden kan tijdens de oefening zo laag worden gevlogen als voor het doel van de vlucht noodzakelijk is. Tijdens de oefening wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie.
Provincie:
Tag(s):