vrijdag, 19. september 2008 - 21:09

Defensie schenkt brug voor Soedan

Den Haag

Defensie heeft vandaag in Vught een zogenoemde Baileybrug geschonken aan de congregatie van Mill Hill-missionarissen. Deze rooms-katholieke kerkelijke vereniging is onder meer werkzaam in Afrika en probeert daar de infrastructuur te verbeteren. Dit heeft Defensie vrijdag bekendgemaakt.

Plaatsvervangend commandant landstrijdkrachten generaal-majoor Marcel van den Broek, bood de Bailey symbolisch aan met een stalen brugpen die twee bouwelementen verbindt.

De Baileybrug, al vele jaren in gebruik bij de Koninklijke Landmacht, is onderweg naar Soedan. Drie Nederlandse genieveteranen leiden de bruggenbouw in het Afrikaanse land. De Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) staat garant voor de transportkosten.

De drie veteranen zijn sinds 2000 actief in Soedan. Zij bouwden er inmiddels veertien bruggen. De oud-genisten zien de schenking van de Bailey-brug, afkomstig uit een mobilisatiecomplex, als kroon op hun jarenlange vrijwilligerswerk.

Steeds meer veteranen zijn actief met het opzetten van humanitaire projecten in landen waar zij ooit voor Defensie werkten. De NCDO en het Veteraneninstituut, ondersteunen deze projecten onder de naam 'Veteranen met een missie'.
Provincie:
Tag(s):