maandag, 4. februari 2008 - 23:37

Definitieve datum "Bavaria City Racing" bekend

Rotterdam

De organisatie van Bavaria City Racing heeft officieel bekend gemaakt dat zondag 17 augustus 2008 de datum wordt van het vierde Formule 1-spektakel in Rotterdam. Naast het bekendmaken van de nieuwe datum is tevens bevestigd dat het parcours en de plaats van het VIP-dorp hetzelfde zal blijven. Het programma op de zondag zal wederom worden uitgebreid.

De nieuwe datum liet nog even op zich wachten aangezien nog niet alle officiële autosportkalenders bekend waren. Deze datum valt wederom in de vakantieperiode van de Formule 1, tussen de Grand Prix van Hongarije en Europa. Voordat het geweld losbarst in de Rotterdamse binnenstad zijn alle deelnemers te zien op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus 2008 in Ahoy Rotterdam op de grootste overdekte paddock ter wereld: RaceSalon.

“We zijn blij dat de definitieve datum nu bekend is, zodat we met de Formule 1-teams en coureurs concrete afspraken kunnen maken�, aldus organisator Robert Heilbron.

De start en finish van Bavaria City Racing zal op de Willemsbrug plaatsvinden, waarna de coureurs zich via de Verlengde Willemsbrug en Blaak richting de Coolsingel begeven om vervolgens hun kunsten te vertonen op het Hofplein. Voor de komende editie zal een groot deel van het parcours weer gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Op de Willemsbrug, Verlengde Willemsbrug en Coolsingel worden tribunes geplaatst. Kaarten hiervoor zijn te koop op www.bavariacityracing.nl. Robert Heilbron: “Nadat Bavaria City Racing vorig jaar voor langere termijn is opgenomen op de evenementenkalender van Rotterdam ben ik blij dat we weer gebruik kunnen maken van hetzelfde parcours als in 2007. Het blijft een mooi gezicht om een Formule 1-bolide over de Willemsbrug en Coolsingel te zien rijden.�
Categorie:
Tag(s):