donderdag, 27. november 2008 - 13:09

Delegatie Havenbedrijf Rotterdam bezoekt haven van Wanssum

Wanssum

Een delegatie van het Havenbedrijf Rotterdam heeft woensdag een bezoek gebracht aan de haven van Wanssum. De delegatie liet zich informeren op verzoek van burgemeester Joep Hahn (Meerlo-Wanssum) en burgemeester Waals (Venray).

De haven in Wanssum is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een belangrijk overslagcentrum van containers. Deze containers komen per binnenvaartschip aan en gaan voor de laatste kilometers per vrachtauto naar Venrayse bedrijventerreinen. De haven kan zich mede verder ontwikkelen door de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Hierin speelt de haven van Wanssum een cruciale rol. De rondweg die binnen de gebiedsontwikkeling om Wanssum komt te liggen zal hierbij een nieuwe provinciale verkeersader worden. Door deze ontwikkelingen is er meer bedrijvigheid mogelijk in de haven en wordt de leefbaarheid in de woonkern van Wanssum vergroot. Ook kan hierdoor de noodzakelijke verruiming van het Molenbeekdal ter hoogte van Wanssum gerealiseerd worden, zodat er bij hoogwater voldoende doorstroming is in de oude maasarm.

Vanwege de groei van de containeroverslag, zoekt het Havenbedrijf Rotterdam naar meer mogelijkheden om containers over de binnenlandse wateren te vervoeren. Transport over de weg van al deze containers is niet meer mogelijk. De wegen zouden bij Rotterdam overvol raken. In de nabije toekomst zullen daardoor meer containers vervoerd moeten worden over spoor en over water via de grote rivieren.
Provincie:
Tag(s):