woensdag, 27. augustus 2008 - 14:54

Delftse controleurs op Segway

Delft

Vanaf vrijdag 29 augustus 2008 gebruiken de gemeentelijke controleurs van de afdeling Handhaving en Toezicht de Segway tijdens hun surveillance in de stad. Dit innovatieve voertuig zal voor een proef van een maand in de Delftse straten en wijken te zien zijn. Dit heeft de gemeente Delft laten weten.

Segway
De Segway Personal Transporter is een elektrisch aangedreven zelfbalancerend personenvervoermiddel. Door zijn compacte afmetingen, enorme wendbaarheid en goed te reguleren snelheid, kan de Segway zich dan ook prima voortbewegen in voetgangersgebieden zonder anderen tot last te zijn. Daarnaast is de Segway is geruisloos en sluit het gebruik ervan aan bij de milieudoelstellingen van de gemeente.

Na deze maand wordt geëvalueerd wat de toegevoegde waarde is boven op de bestaande vervoersmiddelen van auto's, fietsen, bromscooters en natuurlijk de surveillance te voet.

Er is gekozen om twee Segway's een maand op proef te nemen om een aantal redenen. Doordat de bestuurder staand rijdt op een Segway en 20 cm hoger staat heeft de controleur een beter/groter zichtveld.

De controleur is hierdoor ook beter zichtbaar voor burgers en heeft de aanwezigheid meer impact. Tevens kan er in korter tijd een groter gebied bestreken worden dan te voet.

De controleur is makkelijker wendbaar en sneller en kan in drukkere gebieden makkelijker bewegen dan op een fiets of scooter. De snelheid is groter dan die van een fiets waardoor men bij incidenten sneller ter plaatse is.
Provincie:
Tag(s):