vrijdag, 22. augustus 2008 - 10:07

Delfzijlsters voelen zich minst veilig van Noord-Groningen

Delfzijl

Voor de vierde keer is de Veiligheidsmonitor Regio gehouden. Een periodiek enquêteonderzoek naar de mening van de burgers over de leefbaarheid en veiligheid in de politieregio Groningen. De veiligheidsmonitor werd al in 2000, 2002 en 2004 gehouden onder de naam Veiligheids Scan. Hiermee probeert de politie een inzicht te krijgen wat er onder de bevolking van de regio leeft.

Door de diversiteit van de regio, laten de verschillende gemeenten ook andere uitkomsten zien. (in dit artikel beperken we ons tot Noord-Groningen). Zo is de belangrijkste buurtoverlast in de gemeente Eemsmond de horeca. Van de respondenten vindt 8% dit hinderlijk. In Appingedam zien 15% van de respondenten straatroof als belangrijkste overlast. In Delfzijl is voor 8% de belangrijkste overlast het worden nagevloten of nageroepen.

In Delfzijl voelt men zich het meest onveilig. Zo voelt 19% zich wel een onveilig in zijn/haar eigen buurt. In Appingedam is dit 14% en in de gemeente Eemsmond voelt men zich het minst onveilig. Hier geeft maar 9% van de respondenten aan zich wel eens onveilig te voelen.

Of het onveiligheidgevoel komt door het vertrouwen in de politie is onduidelijk. Wel zegt maar 50% van de Delfzijlsters dat men vertrouwen heeft in de politie. In Appingedam en Eemsmond is dit aantal hoger. Dit is respectievelijk 62 en 66 %.
Provincie:
Tag(s):