woensdag, 10. september 2008 - 11:19

Delta Lloyd schikt voor 300 miljoen in Woekerpolisclaim

Amsterdam

Het verzekeringsconcern Delta Lloyd gaat klanten met een woekerpolis 40% minder poliskosten in rekening brengen. Dat zijn de Stichting Woekerpolisclaim en de Stichting Verliespolis dinsdag met Delta Lloyd overeengekomen.

De regeling is bereikt na maandenlang onderhandelen tussen Stichting WPC, Delta Lloyd Groep en Stichting Verliespolis. Voornaamste inzet was het sterk terugbrengen van het kostenplafond van 3,5% naar 2,5% of minder per jaar, een besparing voor de polishouders van circa 40% op de poliskosten.

Het nieuwe kostenplafond ligt nu op 2,45% per jaar voor polissen met een premie inleg van meer dan € 100 per maand (vooral hypotheken en pensioenen) en 2,85% per jaar voor polissen met een premie tot € 100 per maand. Indien een rendementsgarantie van minimaal 3% per jaar wordt geboden, mag hiervoor een garantieopslag van maximaal 0,65% worden gerekend. Naar verwachting zal de regeling op einddatum voor de gezamenlijke polishouders leiden tot een besparing van circa € 1 miljard.

Daarnaast wordt € 30 miljoen extra compensatie betaald aan polishouders met een ‘schrijnend geval’. De regeling biedt volgens Stichting Woekerpolisclaim een goede oplossing voor de overgrote meerderheid van de Delta Lloyd klanten met een beleggingsverzekering en is veel beter dan de Aanbeveling van de Ombudsman Financiële Dienstverlening van maart 2008.

De verwachting is dat andere aanbieders, zoals verzekeraars en banken, snel het voorbeeld van woekerpolissen van Delta Lloyd zullen volgen.
Categorie:
Tag(s):