vrijdag, 22. februari 2008 - 8:20

Demo- en medezeggenschapsdag voor brandweer

Rotterdam

Op zaterdag 23 februari organiseert het Regionaal Platform Rotterdam-Rijnmond van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) een bijeenkomst op het terrein van STC B.V. aan de Waalhaven in Rotterdam-Zuid.

De aanleiding tot het organiseren van deze dag zijn de verkiezingen voor de medezeggenschap die gehouden zullen worden in maart 2008. De Brandweer Vrijwilligers in de Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond (VRR) zijn hier pas op 31 januari 2008 over geïnformeerd en dienen 10 handtekeningen te verzamelen, willen zij als kandidaat kunnen meedoen aan deze verkiezingen. Om deze handtekeningen op een eenvoudige wijze te verzamelen, is het idee opgevat om veel Brandweer Vrijwilligers te laten komen naar een regionale bijeenkomst.

Het regionaal platform zal deze gelegenheid gebruiken om te inventariseren wat de mening is van de leden over de huidige medezeggenschapstructuur, de zetelverdeling en de faciliteitenregeling die nu is vastgesteld voor de VRR.

Tijdens de regionale dag kunnen personen deelnemen aan een tweetal oefeningen (brandbestrijding en hulpverlening), waarbij gebruik gemaakt gaat worden van apparatuur die normaliter niet tijdens een inzet zal worden gebruikt.
Provincie:
Tag(s):