zondag, 16. maart 2008 - 19:31

Demonstranten aangehouden

Zaandam

De politie heeft zondag 16 maart negen demonstranten bij een dierenwinkel aan de Gedempte Gracht aangehouden. De demonstratie was niet aangekondigd en twee betogers, die naar hun legitimatie werd gevraagd, konden deze niet laten zien. Zij werden ter vaststelling van hun identiteit aangehouden en boden hierbij passief verzet.

De rest van de demonstranten, ongeveer vijftien personen, begon zich met de aanhoudingen te bemoeien en er werd geprobeerd de agenten het werk te belemmeren. Een agent gebruikte de wapenstok om de groep uit elkaar te drijven en de andere dreigde met pepperspray maar hoefde het niet te gebruiken omdat er collega's ter assistentie arriveerden.

Van de groep werden zeven personen aangehouden en samen met de twee eerder aangehouden verdachten overgebracht naar het politiebureau. De verdachten werden na verhoor, waarbij de meesten niets wilden verklaren, heengezonden. Zes verdachten weigerden hun identiteit prijs te geven. Hun vingerafdrukken werden afgenomen en zij werden op de foto gezet. Er zal nader onderzoek gedaan worden naar hun identiteit. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):