zondag, 12. oktober 2008 - 22:12

Demontage vliegtuigbommen Woubrugge geslaagd

Wereldoorlog in Woubrugge is zondag 12 oktober zonder enig probleem verlopen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft hiervoor ongeveer 2 uur nodig gehad. Dit heeft de gemeente Jacobswoude zondagavond laten weten.

Na een persconferentie op de bergingslocatie heeft de EOD de onschadelijk gemaakte explosieven afgevoerd naar Den Helder. Op een later tijdstip draagt de Koninklijke Marine zorg voor het tot ontploffing brengen van de bommen. Dit gebeurt op volle zee. Binnen het grondgebied van de gemeente Jacobswoude was hiervoor geen geschikte plek.

Burgemeester M. Wiebosch-Steeman van Jacobswoude, waarvan Woubrugge deel uitmaakt, kijkt terug op een succesvol verlopen dag. Onder haar eindverantwoordelijkheid zijn meer dan 250 personen druk in de weer geweest om de noodzakelijke evacuatie en al hetgeen daarmee samenhing in goede banen te leiden.

Uit de eerste reacties valt op te maken dat ook de evacués te spreken zijn over de wijze waarop deze ook voor hen bijzondere dag is georganiseerd. De grondige voorbereiding, waarmee al in april was begonnen, heeft dus vruchten afgeworpen.

Ook de hulpdiensten kijken terug op een geslaagde inzet en een harmonieuze samenwerking met de gemeente.
Provincie:
Tag(s):