woensdag, 8. oktober 2008 - 23:55

Den Haag krijgt World Tour beachvolleybal

Den Haag

De World Tour beachvolleybal komt in 2009 naar Den Haag. Ook in de drie jaren daarna zal het evenement, waarop de beste spelers van de wereld in actie komen, plaats hebben in het beachstadion in Scheveningen. De wereldvolleybalbond (FIVB) maakte dit 7 oktober bekend na haar vergadering in Lausanne. Eind oktober wordt bekend wat de data van het topvolleybalevenement zijn.

Den Haag was afgelopen zomer met het WK onder 19 voor het eerst gastheer van een evenement van de FIVB. Dit WK kreeg een goede beoordeling evenals de organisatie van de breedtesportactiviteiten op het strand naast het topsportevenement. De combinatie van top- en breedtesport ziet de FIVB als voorbeeld voor de rest van de wereld.

Sportwethouder Sander Dekker is zeer verheugd over de toewijzing. "We zijn ongelofelijk blij met de komst van de World Tour. Het laat zien dat Den Haag thuishaven is van topsport. We zijn de enige Nederlandse stad aan zee. Daarom zet Den Haag in op strand- en zeesporten. Dat wordt internationaal herkend en erkend." Sinds vorig jaar heeft de gemeente Den Haag een vijfjarige samenwerkingsoverkomst met de NeVoBo. Den Haag is de thuishaven van het Beachteam Holland, waarin de nationale topspelers en toptalenten zijn ondergebracht. Met de komst van de World Tour in de komende jaren zet Den Haag de volgende stap in het streven zicht te profileren als 'Sportstad aan Zee'.
Categorie:
Tag(s):