dinsdag, 9. december 2008 - 11:50

Depeche Mode hoofdact op jubilerend Pinkpop

Landgraaf

De Britse formatie Depeche Mode is een van de hoofdacts op Pinkpop 2009. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Depeche Mode zal zondag 31 mei afsluiten op het hoofdpodium. Ook kan de Pinkpoporganisatie al bekend maken dat Placebo wederom op de Pinkpop zal aantreden. Zij waren in 2006 de afsluiter op zaterdag. Een derde topact op de 40e editie van het festival is The Kooks.

Met het binnenhalen van Depeche Mode heeft Pinkpop een grote band op het programma staan. Met meer dan 50 miljoen verkochte albums en meer dan 10 miljoen concertbezoekers is Depeche Mode een van de grootheden in de electropop. Het nieuwe, 13e studioalbum wordt in het voorjaar verwacht, waarna een tournee volgt.

Pinkpop zal in 2009 voor de 40ste keer plaatsvinden, een uniek record. Sinds 1990 is Pinkpop zelfs opgenomen in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Europa. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf . De start van de voorverkoop is gepland op zaterdag 7 maart, de traditionele perspresentatie zal worden gehouden op woensdag 4 maart in poptempel Paradiso te Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):