maandag, 27. oktober 2008 - 20:54

Derde week van de jeugdzorg gaat van start

Regio

“Thuis in de Jeugdzorg� is het thema van de Week van de Jeugdzorg die van 1 tot en met 8 november 2008 wordt georganiseerd. De Week van de Jeugdzorg is een initiatief van de twaalf provincies, bureau’s jeugdzorg en de jeugdzorgaanbieders. Gedurende deze week vragen zij aandacht voor het werk dat binnen de jeugdzorg wordt verricht.

Per jaar komen ongeveer 150.000 jongeren in contact met jeugdzorg. Tijdens de Week van de Jeugdzorg worden er in het hele land activiteiten georganiseerd om het werk van jeugdzorg onder de aandacht te brengen
Ook Drenthe heeft een aantal activiteiten gepland. Het eerste boek Opstekers, waarin verhalen staan beschreven van medewerkers en jeugdigen uit de jeugdzorg, wordt overhandigd aan de leden van de statencommissie Cultuur en Welzijn.

De Drentse zorgaanbieders verzorgen op 31 oktober, 3 en 6 november gastlessen op scholen in het voorgezet onderwijs. Zij presenteren een gevarieerd programma aan jongeren, zoals een workshop Rappen of Avontuurlijk leren.

Tijdens de week toert Sara Kroos - bekend van de Lama’s - als ambassadeur van de jeugdzorg met een speciale jeugdzorgshow door Nederland. Ook in Drenthe geeft zij samen met een aantal jongeren uit de jeugdzorg een optreden aan kinderen van groep 7 en 8 van een aantal basisscholen in De Tamboer in Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):