dinsdag, 24. juni 2008 - 7:58

Dertig aanhoudingen met lokvrachtauto

Driebergen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de politie Midden- en West-Brabant rond middernacht vier ladingdieven op heterdaad aangehouden.

Maandag 23 juni 2008 sloegen zij omstreeks 23.45 uur toe op de parkeerplaats Blaak langs de rijksweg A58 ter hoogte van Tilburg. Na een korte achtervolging konden de mannen in de leeftijd van 25, 25, 27 en 30 jaar, afkomstig uit Veldhoven en Eindhoven, in een woonwijk worden aangehouden. Het bestelbusje en de personenauto waarmee zij zich verplaatsten zijn inbeslaggenomen.

Kort voor middernacht sneden zes mannen twee vrachtauto’s, waaronder een lokvrachtauto, op de parkeerplaats open en laadden verschillende flatscreens over in een gereedstaand bestelbusje. Kennelijk roken zij tijdens hun actie onraad en vluchtten zij weg. Vijf in een personenauto, VW Polo, en één te voet. Met behulp van de regiopolitie Midden- en West Brabant konden vier verdachten in de woonwijk De Blaak worden aangehouden. Twee van hen hielden zich schuil in een vijver en zijn daar uitgevist. De twee speurhonden die bij de zoekactie zijn ingezet ontdekten de mannen in deze vijvers. De Verkeerspolitie verwacht de twee andere mannen binnenkort aan te houden.

De KLPD kreeg bij de inzet van de lokvrachtauto assistentie van verschillende onderdelen van het KLPD; Spoorwegpolitie, Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging en Unit Vakinstructie. Met behulp van de inzet van lokvrachtauto’s zijn de afgelopen 8 maanden al meer dan 30 verdachten aangehouden.
Provincie:
Tag(s):