donderdag, 24. juli 2008 - 15:04

Dertig maanden cel voor man die meisjes met webcam bespiedde

Haarlem

De rechtbank in Haarlem heeft donderdag een 22-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar, voor het plegen van ontucht met minderjarige meisjes. Ook heeft de verdachte honderden computers gehackt en was hij in het bezit van kindrporno. De man moet de slachtoffers ook een schadevergoeding betalen, zo oordeelde de rechter.

De 22-jarige man hackte computers van jonge meisjes. Dit deed hij door hen een mailtje met een virus te sturen. Wanneer de slachtoffers dit mailtje openden, werd het virus op hun computer geïnstalleerd, waarna de man vervolgens in de computer van de meisjes kon meekijken. Tevens kon hij vanaf zijn computer de webcam van de slachtoffers bedienen. Zo kon de verdachte meekijken hoe de meisjes, die zich onbespied waanden, zich uitkleedden in de ruimte waar de webcam zich bevond (veelal de slaapkamer) en daar geheel of gedeeltelijk naakt waren.

Een aantal meisjes chanteerde hij vervolgens met de verkregen webcambeelden, door te dreigen het materiaal op internet te zetten. De meisjes konden dit voorkomen door seksuele handelingen voor de man te verrichten voor de webcam.

De rechtbank neemt het de 22-jarige kwalijk dat hij zich uitsluitend heeft laten leiden door zijn eigen wensen en lustgevoelens, zonder acht te slaan op de impact voor zijn slachtoffers.
Provincie:
Tag(s):