vrijdag, 29. februari 2008 - 23:38

Destil Trappers hebben het zwaar tegen de Ruijters Eaters

Tilburg

Zo superieur als de Destil Trappers in de reguliere competitie en de Bekercompetitie waren, zo moeizaam hebben de Tilburgers het in de play-off series voor het nationaal kampioenschap. Om het ticket voor de finale te behalen zullen de Brabanders alle zeilen moeten bij zetten.

Zowel in de bekercompetitie als in de reguliere competitie wonnen de Destil Trappers alle wedstrijden van de Ruijters Eaters uit Geleen, de huidige tegenstanders in de play-offs. Echter de eerste thuiswedstrijd in deze best-of-seven serie resulteerde al in de eerste thuisnederlaag in ruim een jaar (zie eerder bericht). Vanavond werd de derde wedstrijd gespeeld en het lijkt erop dat de Eaters de formule om van Tilburg te winnen gevonden hebben.

Opnieuw begonnen de Limburgers erg fel aan de wedstrijd en dat na ruim anderhalve minuut openden de Eaters voor de derde maal de score. Ryan McLeod was weer erg doeltreffend op een assist van Erik Tummers. Mede door toedoen van de beide voortreffelijke goalies - Colaiacovo voor Tilburg en Novello voor Geleen - bleef het in de eerste periode bij deze ene goal.

Ook in de tweede periode waren de Eaters de betere ploeg en weten ze beter met de kansen om te gaan. Michael Walling en Brian McGarry zorgen voor een 0-3 voorsprong, de assist worden gegeven door resp. Stasiuk/Ramoul en Visser/Halloun. De Trappers gaan dan wanhopig op zoek naar een treffer om de schade te beperken. 39 seconden voor het einde van de tweede periode lukt het Daryl Bat op aangeven van Bob Teunissen en Peter van Biezen om de hatelijke "Nul" van het bord te schieten.

Gaandeweg de derde periode lopen de gemoederen af en toe hoog op. Er staat veel op het spel en het is er beide ploegen dan ook veel aan gelegen om op een 2-1 voorsprong in de series te komen. Als Steve Farrer aanmerkingen heeft op de beslissingen van scheidsrechter De Brabander mag hij als eerste de Geleense kleedkamer opzoeken. Dat is het moment dat Tilburg kan toeslaan en Tony Bergin scoort de aansluitingstreffer. Lalonde en Bernakevitch krijgen de assist op hun naam.
Er vallen dan over en weer een aantal straffen, maar beide teams zijn niet meer bij machte om hiervan gebruik te maken. Doug Stienstra krijgt nog een zware straf als hij een check op het hoofd van één van de Geleen spelers uitvoert.

Met nog anderhalve minuut op de klok haalt Tilburg alles uit de kast om er minimaal een verlenging uit te slepen. Er wordt een "Time-Out" aangevraagd en Colaiacovo mag zijn plaats in het doel afstaan voor een extra aanvaller. Stienstra zit dan nog op de strafbank en ook Eater Ivarsson van Geleen zit twee minuten uit.
Als met nog 14 seconden te spelen de net terug gekeerde Ivarsson wegens het haken van een tegenstander opnieuw naar het beklaagdenbankje moet wordt het nog even spannend voor Geleen. Met de zenuwen in de keel houden ze stand en mogen ze aanstaande zondag de 2-1 voorsprong in het eigen "Glanerbrook" verdedigen.
Categorie:
Tag(s):